Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εφαρμογές/VirtualBox"

(Νέα σελίδα με '==Το περιβάλλον εικονικοποίησης VirtualBox== Το [https://www.virtualbox.org/ Virtual Box] είναι μια εφαρμογή εικονικ...')
 
(Το περιβάλλον εικονικοποίησης VirtualBox)
Γραμμή 9: Γραμμή 9:
 
* Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας
 
* Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας
  
{{Warning|Προσέξτε ο σταθμός εργασίας (host) που θα εγκαταστήσετε το VirtualBox να έχει αρκετούς πόρους (CPU, RAM, HDD) ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της ιδεατής μηχανής (guest).}}
+
{{Warning|Προσέξτε ο σταθμός εργασίας (host) που θα εγκαταστήσετε το VirtualBox να έχει αρκετούς πόρους (CPU, RAM, HDD) ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της ιδεατής μηχανής (guest).
 +
Οι επιδόσεις της ιδεατής μηχανής είναι 30% - 50% πιο μειωμένες σε σχέση με τις επιδόσεις μιας τοπικής εγκατάστασης (ανάλογα με τις δυνατότητες του φυσικού επεξεργαστή).}}
  
 
===Εγκατάσταση της εφαρμογής===
 
===Εγκατάσταση της εφαρμογής===

Αναθεώρηση της 10:32, 11 Οκτωβρίου 2012

Το περιβάλλον εικονικοποίησης VirtualBox

Το Virtual Box είναι μια εφαρμογή εικονικοποίησης (virtualization) που επιτρέπει την εγκατάσταση & την ταυτόχρονη λειτουργία ενός ή περισσότερων λειτουργικών συστημάτων στο ίδιο φυσικό υλικό. Είναι διαθέσιμο για εγκατάσταση για διάφορες εκδόσεις MS-Windows και σε πολλές διανομές Linux. Το βασικό πακέτο δίνεται με άδεια ΕΛ/ΛΑΚ GNU GPL v2.0 και για αυτό το λόγο προτείνεται η χρήση στα ΣΕΠΕΗΥ.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της εικονικοποίησης είναι:

  • Υποστήριξη πολλών λειτουργικών συστημάτων σε ένα φυσικό Η/Υ
  • Μείωση του κόστους κτήσης και διαχείρισης
  • Καλύτερη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων των επεξεργαστών
  • Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας


Dialog-warning.pngΠροσέξτε ο σταθμός εργασίας (host) που θα εγκαταστήσετε το VirtualBox να έχει αρκετούς πόρους (CPU, RAM, HDD) ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της ιδεατής μηχανής (guest). Οι επιδόσεις της ιδεατής μηχανής είναι 30% - 50% πιο μειωμένες σε σχέση με τις επιδόσεις μιας τοπικής εγκατάστασης (ανάλογα με τις δυνατότητες του φυσικού επεξεργαστή).


Εγκατάσταση της εφαρμογής

Αναλόγως το λειτουργικό σύστημα που διαθέτετε στο σταθμό εργασίας (host) σας δείτε:

Δημιουργία ιδεατής μηχανής

Ορισμός υλικού ιδεατής μηχανής

Εγκατάσταση λειτουργικού συστήματος

Εισαγωγή προϋπάρχουσας ιδεατής μηχανής

Ρυθμίσεις υλικού κατά την εισαγωγή

Οδηγός Χρήσης