Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "WSUS/Προχωρημένα/WSUS"

(Περιγραφή WSUS)
(Διαδικασία εγκατάστασης)
Γραμμή 9: Γραμμή 9:
  
 
==Διαδικασία εγκατάστασης==
 
==Διαδικασία εγκατάστασης==
ενεργοποιούμε το ρόλο WSUS
+
εγκαθιστούμε Microsoft Report Viewer 2008 Redistributable
 
+
ενεργοποιούμε το ρόλο WSUS'
 +
add required role services'
 +
επιβεβαιώνουμε τις επιλογές εγκατάστασ''ης
 +
Λαμβάνονται προγράμματα και ενημερώσεις προς εγκατάσταση
 +
Ξεκινά ο οδηγός εγκατάστασης των WSUS'
 
αποδεχόμαστε την άδεια χρήσης
 
αποδεχόμαστε την άδεια χρήσης
 +
Αποδεχόμαστε την επιλογή Store Updates Localy και το φάκελο εγκατάστασης c:\wsus
 +
Αποδεχόμαστε τη χρήση Windows Internal Database στο φάκελο C:\wsus
 +
Αποδεχόμαστε τη χρήση του Default εσωτερικού Web Site.

Αναθεώρηση της 21:12, 23 Οκτωβρίου 2012

Περιγραφή WSUS

Η υπηρεσία Windows Server Update Services (WSUS) έχει σκοπό την αποθήκευση σε ένα κεντρικό σύστημα των τελευταίων ανανεώσεων, patches, Service Packs των λειτουργικών συστημάτων και προγραμμάτων της Microsoft και την αυτόματη ενημέρωση των σταθμών εργασίας για αυτές τις αλλαγές.

Με τον τρόπο αυτό δεν χρειάζεται να ασχολούνται οι χρήστες με τον έλεγχο των απαραίτητων ανανεώσεων και τη μεταφόρτωση αυτών, ο καθένας ξεχωριστά από το site της Microsoft, γλιτώνοντας έτσι χρόνο και εξοικονομώντας bandwidth. Οι χρήστες ενημερώνονται αυτόματα για τα νέα updates εξασφαλίζοντας έτσι τακτικά ότι τα συστήματα είναι ενημερωμένα. Η υπηρεσία παρέχεται μέσω του εξυπηρετητή WSUS, στον οποίο κρατούνται και λεπτομερή στατιστικά για τις ανανεώσεις και τους σταθμούς εργασίας.

Με την υπηρεσία Windows Server Update Services (WSUS) οι διαχειριστές μπορούν να ρυθμίσουν τον εξυπηρετητή του ΣΕΠΕΗΥ να συγχρονίζεται άμεσα με το Microsoft Update και να διαμοιράζει τις ανανεώσεις όπως φαίνεται ακολούθως: εικόνα

Διαδικασία εγκατάστασης

εγκαθιστούμε Microsoft Report Viewer 2008 Redistributable ενεργοποιούμε το ρόλο WSUS' add required role services' επιβεβαιώνουμε τις επιλογές εγκατάστασης Λαμβάνονται προγράμματα και ενημερώσεις προς εγκατάσταση Ξεκινά ο οδηγός εγκατάστασης των WSUS' αποδεχόμαστε την άδεια χρήσης Αποδεχόμαστε την επιλογή Store Updates Localy και το φάκελο εγκατάστασης c:\wsus Αποδεχόμαστε τη χρήση Windows Internal Database στο φάκελο C:\wsus Αποδεχόμαστε τη χρήση του Default εσωτερικού Web Site.