Προσωπικά εργαλεία

Windows/Υπηρεσίες/RDS/RD Session Host/Εγκατάσταση

Από WIKI Τεχνικής Στήριξης
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η εγκατάσταση της υπηρεσίας πραγματοποιείται από την εφαρμογή Application-windows-other.png Server Manager. Για να εγκαταστήσετε την υπηρεσία:

 • Εκκινήστε την εφαρμογή Application-windows-other.png Server Manager από το μενού  Start  Administrative Tools .
 • Επιλέξτε Tag.png Roles που βρίσκεται πάνω αριστερά.
  2008 r2 windows install rd session host 1.png
 • Από την καρτέλα με τίτλο Tag.png Roles Summary, επιλέξτε Tag.png Roles και στην συνέχεια Tag.png Add Roles. Ο διάλογος που θα σας εμφανιστεί φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.
  2008 r2 windows install rd session host 2.png
 • Τσεκάρετε την επιλογή Hand.png Remote Desktop Services και στην συνέχεια κάντε κλικ στο Next.
  2008 r2 windows install rd session host 3.png
 • Επιλέξτε Next.
  2008 r2 windows install rd session host 4.png
 • Τσεκάρετε την επιλογή Hand.png Remote Desktop Session Host και κάντε κλικ στο Next.
  2008 r2 windows install rd session host 5.png
 • Επιλέξτε Next.
  2008 r2 windows install rd session host 6 2.png
 • Τσεκάρετε την επιλογή Hand.png Require Network Level Authentication και κάντε κλικ στο Next.

  Info-32.pngΕάν οι σταθμοί εργασίας που θα συνδεθούν στο Remote Desktop Session Host Server τρέχουν Windows XP τότε θα πρέπει να τσεκάρετε την επιλογή Hand.png Do not require Network Level Authentication.


 • Επιλέξτε το τύπο άδειας που έχετε:
  2008 r2 windows install rd session host 7 2.png
  • Hand.png Per Device ή Hand.png Per User.

   Info-32.pngΑν χρησιμοποιείτε μόνο κοινόχρηστους λογαριασμούς πχ user01, user02 κ.τ.λ ενεργοποιήστε Per User. (Θέλετε τόσες άδειες όσες οι διαφορετικοί χρήστες). Αν χρησιμοποιείτε διαφορετικούς λογαριασμούς ενεργοποιείστε Per Device. (Θέλετε τόσες άδειες όσοι και οι διαφορετικοί Η/Υ του ΣΕΠΕΗΥ).


  2008 r2 windows install rd session host 7 1.png
  • Hand.png Configure later, σε αυτή την περίπτωση θα έχετε 120 ήμερες (δοκιμαστική έκδοση) μέχρι να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία Remote Desktop Session Host.
  2008 r2 windows install rd session host 8.png
 • Στη συνέχεια, μπορείτε να εισάγετε τους χρήστες ή τις ομάδες που επιθυμείτε να έχουν πρόσβαση στον εξυπηρετητή διαμέσου της υπηρεσίας Remote Desktop Session Host, (πχ user01, user02 κ.τ.λ.). Προτείνεται να εισάγετε την ομάδα Authenticated Users η οποία περιέχει όλους τους χρήστες τους συστήματος. Οι συγκεκριμένοι χρήστες προστίθενται αυτόματα στην ομάδα Remote Desktop Users η οποία επιτρέπει την απομακρυσμένη σύνδεση επιφάνειας εργασίας με τον εξυπηρεητή.

  Dialog-information.pngΚάθε φορά που δημιουργείτε χρήστες αυτόματα μπαίνουνε στην ομάδα Authenticated Users και συνεπώς στην ομάδα Remote Desktop Users.


  • Για να προσθέσετε την ομάδα Authedicated Users κάντε κλικ στο κουμπί Add.
2008 r2 windows install rd session host 8 1.png

Info-32.pngΑν θέλετε κατόπιν της εγκατάστασης να πραγματοποιήσετε επιπλέον ρυθμίσεις, μπορείτε με το εργαλείο Remote Desktop Session Host Configuration που βρίσκεται στο μενού  Start  Administrative Tools  Remote Desktop Services 

Ανακτήθηκε από «http://ts.sch.gr/mediawiki/index.php?title=Windows/%CE%A5%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/RDS/RD_Session_Host/%CE%95%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7&oldid=9008»

Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εργαλεία