Δεν μπορώ να ανοίξω αρχεία του Microsoft Office, παρόλο που έχω εγκατεστημένη τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Πώς αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα;

 

Το πρόβλημα είναι πιθανό να οφείλεται στο ότι προσπαθείτε να ανοίξετε αρχεία νεότερων εκδόσεων του Microsoft Office από την έκδοση που έχετε εγκατεστημένη. 

Αν συγκεκριμένα χρησιμοποιείτε παλιά έκδοση του Microsoft Office (2000, 2002, 2003) και θέλετε να επεξεργαστείτε αρχεία του Microsoft Office 2007, πρέπει να εγκαταστήσετε το Πακέτο συμβατότητας με τις εκδόσεις αρχείων του Word, Excel και PowerPoint 2007 του Microsoft Office και να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες εγκατάστασης.

Εναλλακτικά δείτε την εφαρμογή LibreOffice.org.

 

Πώς μπορώ να ανοίξω αρχεία της εφαρμογής Microsoft Office, δίχως να έχω εγκατεστημένη τη συγκεκριμένη εφαρμογή;

 

Μέθοδος 1: Τα αρχεία μπορούν να ανοιχτούν και να αλλαχθούν με την εφαρμογή LibreOffice.org.

Μέθοδος 2: Αν τα αρχεία με την προηγούμενη μέθοδο δεν εμφανίζονται σωστά, δοκιμάστε τη χρήση προγραμμάτων της κατηγορίας Office Viewers.

 

Πώς μπορώ να μεταφράσω μία λέξη ή ένα κείμενο;

 

Για τη μετάφραση λέξεων ή κειμένου, από τη στιγμή που δεν έχετε προμηθευτεί και εγκαταστήσει κατάλληλο λογισμικό, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις ακόλουθες δυνατότητες:
(α) μετάφραση κειμένου ή του περιεχομένου μιας δικτυακής σελίδας με δήλωση του URL αυτής, μέσω του δικτυακού τόπου https://www.systran.net/en/translate/,
(β) μετάφραση λέξεων μέσω του λεξικού του δικτυακού τόπου https://translate.google.gr/?hl=el,
(γ) μετάφραση κειμένου μέσω της επιλογής "Εργαλεία/Γλώσσα/Μετάφραση" της εφαρμογής Microsoft Office.

Επισημαίνεται πως οι μεταφράσεις κειμένου είναι αυτοματοποιημένες διαδικασίες και ως εκ τούτου δεν παρέχουν πιστές μεταφράσεις.

 

Πώς μπορώ να δημιουργήσω ένα .pdf αρχείο;

 

Μέθοδος 1η: Αν στο υπολογιστικό σύστημα είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή LibreOffice.org τότε ένα έγγραφο κειμένου, φύλλου εργασίας, μαθηματικών τύπων, σχεδιασμού ή παρουσιάσεων μετατρέπεται σε pdf μέσω της επιλογής "File/Export as PDF".

Μέθοδος 2η: Με την εγκατάσταση της εφαρμογής PDFCreator, δημιουργείται ένας νέος εκτυπωτής που εκτυπώνει σε αρχείο .pdf. Από οποιαδήποτε εφαρμογή έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης τυπώνετε/δημιουργείτε το επιθυμητό .pdf αρχείο.

 

Πώς μπορώ να αποσυμπιέσω αρχεία .rar;

 

Τα αρχεία .rar μπορούμε να τα επεξεργαστούμε με τις εφαρμογές rar ή winrar, οι οποίες δεν είναι δωρεάν. Για να αποσυμπιέσετε αρχεία .rar μπορείτε εναλλακτικά να χρησιμοποιήσετε άλλες εφαρμογές που διατίθενται για ελεύθερη χρήση, όπως η εφαρμογή 7-zip. Αποφεύγετε να εγκαθιστάτε ή να χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές rar ή winrar εάν δεν κατέχετε νόμιμες άδειες χρήσης.

Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010 14:09 Τελευταία ενημέρωση : Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 15:18