Η Microsoft παύει την υποστήριξη σε Windows Server 2003
Πέμπτη, 09 Απρίλιος 2015 11:12

Ο κατασκευαστής Microsoft έχει ανακοινώσει ότι σταματά την υποστήριξη των Microsoft Windows Server 2003 στις 14/7/2015. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν θα παρέχονται security updates για αυτά τα προϊόντα με ό,τι δυσάρεστο σημαίνει αυτό για τη συντήρηση των Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. (σε συνδυαμό με την παύση υποστήριξης και του Λ/Σ των πελατών Microsoft Windows XP που έχει τεθεί σε ισχύ από 8/4/2014).

Οι χρήστες καλούνται από τη Microsoft να αναβαθμίσουν σε επόμενη έκδοση των προϊόντων (με την προμήθεια αντίστοιχων αδειών). Για όσους θέλουν να παραμείνουν σε περιβάλλον MS-Windows, στον κόμβο της Τεχνικής Στήριξης υπάρχει ο Οδηγός εγκατάστασης και διαμόρφωσης MS-WIndows 2008 Server, MS-Windows 7, Squid, SecEssentials, WSUS. Επιπλέον υπάρχει η online έκδοση του οδηγού στη διεύθυνση http://ts.sch.gr/wiki/Windows. 

Για όσους δεν επιθυμούν να παραμείνουν σε περιβάλλον MS-Windows υπάρχει και η εναλλακτική της μετάβασης σε Ubuntu LTSP με ελάχιστο κόστος όπως περιγράφεται στο http://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP.

Περισσότερα για το τέλος της υποστήριξης των Microsoft Windows Server 2003 στη σελίδα της Microsoft http://www.microsoft.com/en-us/server-cloud/products/windows-server-2003/.

 
Login στον κόμβο τεχνικής στήριξης

Συνδεθείτε μέσω της Υπηρεσίας Πιστοποίησης του ΠΣΔ

Έχουμε 23 επισκέπτες συνδεδεμένους
Νεότερες αναρτήσεις του κόμβου
Αιτήματα Helpdesk