Παροχή εκπαιδευτικού λογισμικού του ΠΙ σε περιβάλλον Ubuntu από την Τεχνική Στήριξη
Τρίτη, 25 Αύγουστος 2009 13:09

Τροποποιήθηκε το εκπαιδευτικό του ΠΙ για Δημοτικό και Γυμνάσιο, και παρέχονται σε μορφή deb, ώστε να λειτουργεί σε περιβάλλον Linux.
Υποστηρίζονται οι μορφές .deb & .rpm package managers.

Αρκετές από τις σχολικές μονάδες που υιοθέτησαν τη λύση του Ubuntu LTSP για το ΣΕΠΕΗΥ (βλ. http://ts.sch.gr/docs/kanonismoi-diadikasies/doc_download/320---ubuntu-904--thin-client- ) πραγματοποίησαν αιτήματα στο Π.Σ. HelpDesk σχετικά με την παροχή του εκπαιδευτικού λογισμικού που είναι διαθέσιμο από το Π.Ι. για τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια.

Κατόπιν σχετικής άδειας από το Π.Ι., η Τεχνική Στήριξη προχώρησε σε μετατροπή των εκπαιδευτικών λογισμικών που διαθέτει το Π.Ι. στην ιστοσελίδα του, σε μορφή deb για αυτοματοποιημένη εγκατάσταση των συγκεκριμένων εφαρμογών στο ubuntu, καθώς και στις απαραίτητες ρυθμίσεις σε browsers, media players κλπ για την αναπαραγωγή πολυμεσικού περιεχομένου που περιλαμβάνουν οι εφαρμογές.

Τα λογισμικά είναι διαθέσιμα από αποθετήριο που βρίσκεται στον Ενημερωτικό Κόμβο της ΤΣ. Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες στο http://ts.sch.gr/repo.

Σε συνεργασία με την ελληνική ομάδα fedora το αποθετήριο πλέον υποστηρίζει και τον .rpm package manager (για συστήματα fedora, opensuse κλπ) στο http://ts.sch.gr/repo/rpm

Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 19 Νοέμβριος 2010 13:39
 
Login στον κόμβο τεχνικής στήριξης

Συνδεθείτε μέσω της Υπηρεσίας Πιστοποίησης του ΠΣΔ

Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους
Νεότερες αναρτήσεις του κόμβου
Αιτήματα Helpdesk