Προσωπικά εργαλεία

Info-32.pngTo παρόν site http://ts.sch.gr/oldwiki υφίσταται για λόγους αρχειοθέτησης και περιλαμβάνει τεχνικές οδηγίες για λειτουργικά συστήματα που πλέον δεν υποστηρίζονται στο wiki της Τεχνικής Στήριξης. Ως εκ τούτου το περιεχόμενό του δεν συντηρείται.


Dialog-warning.pngΧρησιμοποιήστε το περιεχόμενό του μόνο εφόσον αναζητάτε πληροφορίες για λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές, όπως το Ubuntu 12.04, που δεν υποστηρίζονται πλέον από το wiki της Τεχνικής Στήριξης. Το περιεχόμενο του παρόντος site ενδέχεται να διαγραφεί στο μέλλον αλλά αντίγραφο των οδηγιών θα υπάρχει σε μορφή pdf στη Βιβλιοθήκη Εγγράφων του κόμβου της Τεχνικής Στήριξης.

Linux/LTSP

Από Παλαιότερη έκδοση wiki ΤΣ
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η υπηρεσία Τεχνικής Στήριξης ΣΕΠΕΗΥ προτείνει και υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη λύση για εγκατάσταση σχολικών εργαστηρίων με βάση την έκδοση 12.04 (Precise) του λειτουργικού συστήματος Ubuntu και την τεχνολογία LTSP, που κάνει δυνατή την εκκίνηση των σταθμών εργασίας μέσω δικτύου χωρίς να χρειάζεται να εγκατασταθεί κάτι στον τοπικό τους δίσκο. Η λύση υποστηρίζεται από τους τεχνικούς ΚΕΠΛΗΝΕΤ όσο και από τους τεχνικούς του ΣΤΗΡΙΖΩ. Στα πλαίσια της διάδοσης της λύσης η ομάδα της Τεχνικής Στήριξης πραγματοποιεί βιωματικά εργαστήρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών σε αυτή τη λύση.

[επεξεργασία] Προετοιμασία

Αρκετές εκατοντάδες σχολεία έχουν ήδη υιοθετήσει τη λύση αυτή, μιας και διευκολύνει εξαιρετικά τη διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ, κάνει δυνατή την εκτέλεση σύγχρονου λογισμικού σε παλιούς υπολογιστές, προσφέρει εργαλεία διαχείρισης τάξης, αυτοματοποιημένης εγκατάστασης εκπαιδευτικού λογισμικού κ.α.

Δείτε τα αποτελέσματα από τη στατιστική ανάλυση των απαντήσεων 116 σχολείων που χρησιμοποίησαν τη λύση.

Πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή της, ενημερωθείτε για τα παρακάτω σημεία:


Dialog-warning.pngΠροτείνεται τα σχολεία που έχουν υιοθετήσει την λύση να μην προχωρήσουν στην αναβάθμιση του Ubuntu σε 14.04 και οι καινούριες εγκαταστάσεις να πραγματοποιούνται χρησιμοποιώντας το Ubuntu 12.04.

[επεξεργασία] Οδηγίες εγκατάστασης

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες με τη σειρά για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του ΣΕΠΕΗΥ σας.

  1. Εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος Ubuntu
  2. Εγκατάσταση των sch-scripts
  3. Ρύθμιση σύνδεσης τοπικού δικτύου
  4. Εγκατάσταση λογισμικού
  5. Δημοσίευση εικονικού δίσκου
  6. Δημιουργία χρηστών
  7. Εκκίνηση των σταθμών εργασίας από το δίκτυο

[επεξεργασία] Μετέπειτα ενέργειες

Αν και μπορείτε πια να χρησιμοποιήσετε το εργαστήριό σας άμεσα, κατά πάσα πιθανότητα τα παρακάτω θέματα θα σας φανούν χρήσιμα:


Dialog-information.pngΣτη Βιβλιοθήκη του κόμβου της Τεχνικής Στήριξης στις Οδηγίες Εγκατάστασης Διαχείρισης Εργαστηρίων υπάρχει διαθέσιμος ο οδηγός σε μορφή pdf.
Προφανώς η pdf μορφή αποτυπώνει τις οδηγίες του wiki τη στιγμή της δημιουργίας του pdf ενώ οι οδηγίες στο wiki ανανεώνονται καθημερινά.


Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εργαλεία