Προσωπικά εργαλεία

Linux/sch-scripts/Δημοσίευση εικονικού δίσκου

Από WIKI Τεχνικής Στήριξης
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
12.04.12 sch-scripts open image creation.png

Μετά την αρχική εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος και της εφαρμογής Application-ubuntu-sch-scripts.png Διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ (sch-scripts) αλλά και κάθε φορά που έχετε προσθέσει νέα προγράμματα στον εξυπηρετητή σας και θέλετε να τα κάνετε διαθέσιμα στους σταθμούς εργασίας, θα πρέπει να ανοίγετε τα sch-scripts από το μενού  Εφαρμογές  Εργαλεία συστήματος  Διαχείριση συστήματος  Διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ  και να πηγαίνετε στο μενού  Εξυπηρετητής  Δημοσίευση εικονικού δίσκου  της εφαρμογής.

Ανάλογα με την ταχύτητα του επεξεργαστή σας και το μέγεθος του δίσκου σας, αυτή η διαδικασία μπορεί να χρειαστεί γύρω στα 10 λεπτά. Στη συνέχεια (επαν)εκκινήστε τους σταθμούς εργασίας.

Τεχνικό υπόβαθρο

Schscripts terminalnmakeiamge.png

Η δημοσίευση εικονικού δίσκου κάνει ένα αντίγραφο του δίσκου του εξυπηρετητή, εκτός από τους φακέλους των χρηστών κάτω από το /home, και το τοποθετεί στη θέση /opt/ltsp/images/i386.img. Οι σταθμοί εργασίας προσπελαύνουν αυτό το αρχείο μέσω του δικτύου αλλά δεν γράφουν κάτι σε αυτό, οι αλλαγές εκτός των φακέλων των χρηστών γράφονται στη RAM (παρόμοια με το Deep Freeze των Windows).


Info-32.pngΜπορείτε να δείτε την αναλυτική λίστα με τα αρχεία του εξυπηρετητή που δεν συμπεριλαμβάνονται στον εικονικό δίσκο αν ανοίξετε το αρχείο /etc/ltsp/ltsp-update-image.excludes.

Για παράδειγμα, εάν έχετε μόνο thin clients, δεν χρειάζεται να συμπεριλαμβάνετε στον εικονικό τους δίσκο όλα τα εκπαιδευτικά λογισμικά, αφού οι thin clients τα παίρνουν από τον server (σε αντίθεση με τους fat που τα παίρνουν από τον εικονικό). Επομένως μπορείτε να προσθέσετε τις παρακάτω γραμμές σε αυτό το αρχείο, ώστε να μικρύνει σημαντικά ο εικονικός σας δίσκος και να αυξηθεί η ταχύτητα δημιουργίας του:


Editor.png

usr/share/gym-*
usr/share/lyk-*
usr/share/dim-*
Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εργαλεία