Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Linux/Εγκατάσταση λογισμικού"

Γραμμή 3: Γραμμή 3:
 
Αναζητήστε το όνομα του λογισμικού και στη συνέχεια επιλέξτε εγκατάσταση.
 
Αναζητήστε το όνομα του λογισμικού και στη συνέχεια επιλέξτε εγκατάσταση.
  
{{Hint|Περισσότερες πληροφορίες για το {{UserResponse|Κέντρο Λογισμικού Ubuntu}} μπορείτε να βρείτε στους οδηγούς που δίνονται στο άρθρο [[Linux/Ubuntu|Ubuntu]]|medium}}.
+
{{Hint|Περισσότερες πληροφορίες για το {{UserResponse|Κέντρο Λογισμικού Ubuntu}} μπορείτε να βρείτε στους οδηγούς που δίνονται στο άρθρο [[Linux/Ubuntu|Ubuntu]]|medium}}
 
<br><br>
 
<br><br>
  

Αναθεώρηση της 16:26, 29 Μαρτίου 2013

Προβολή αποθετηρίου.

Για να προσθέσετε λογισμικό, ανοίξτε το Πρότυπο:UserResponse από το μενού  Eφαρμογές . Αναζητήστε το όνομα του λογισμικού και στη συνέχεια επιλέξτε εγκατάσταση.


Info-32.pngΠερισσότερες πληροφορίες για το Πρότυπο:UserResponse μπορείτε να βρείτε στους οδηγούς που δίνονται στο άρθρο Ubuntu

Ειδικά για τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά λογισμικά , από τη γραμμή εργαλείων πατήστε το κάτω βελάκι δεξιά από το κουμπί Πρότυπο:UserResponse, και επιλέξτε Πρότυπο:UserResponse. Για λόγους ευκολίας τα πιστοποιημένα πακέτα λογισμικών έχουν τέτοιο όνομα ώστε να είναι εύκολη η αναζήτησης τους. Παραδείγματος χάρη, πληκτρολογώντας την λέξη dim, στην περιοχή αναζήτησης, παρουσιάζονται όλα τα πιστοποιημένα λογισμικά του Δημοτικού, πληκτρολογώντας gym παρουσιάζονται όλα τα λογισμικά του Γυμνασίου ενώ πληκτρολογώντας lyk παρουσιάζονται όλα τα λογισμικά του Λυκείου.


Δείτε το σχετικό βίντεο:


Dialog-information.pngΜέρος των παραπάνω πιστοποιημένων λογισμικών είναι διαθέσιμα και σε μορφή online (χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση) στη σελίδα http://ts.sch.gr/software.Εγκατάσταση λογισμικού

Ο διαχειριστής μπορεί να επιλέξει να εγκαταστήσει ανά βαθμίδα εκπαίδευσης κάποια από τα

  • προτεινόμενα λογισμικά και
  • πιστοποιημένα εκπαιδευτικά λογισμικά (που επιθυμούν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου του) που συντηρούνται στο αποθετήριο της Τεχνικής Στήριξης.


Info-32.pngΚάνοντας κλικ από τον Ubuntu εξυπηρετητή του εργαστηρίου στους συνδέσμους (λογισμικού και μεταπακέτων) που ακολουθούν ανοίγει αυτόματα το Κέντρο Λογισμικού Ubuntu με επιλεγμένα τα συγκεκριμένα λογισμικά προς εγκατάσταση. Από MS-Windows περιβάλλοντα τα links είναι ανενεργά.


Προτεινόμενο Λογισμικό (μη πιστοποιημένο)

Οι παρακάτω λίστες περιλαμβάνουν λογισμικά που οι εκπαιδευτικοί έχουν βρει χρήσιμα για τη διδασκαλία τους χωρίς να είναι πιστοποιημένα ή χρησιμοποιούνται στο Β' επίπεδο επιμόρφωσης.

Για το Δημοτικό

Προτείνονται οι εφαρμογές Τux Typing, Τux Math, Τux Paint, ΚolourPaint και η Εκπαιδευτική σουίτα GCompris τα οποία εγκαθίστανται από εδώ.

Για το Γυμνάσιο

Προτείνονται οι εφαρμογές ΚolourPaint, Επεξεργαστής διανυσματικών γραφικών Ιnkscape, Επεξεργασία εικόνων Gimp, Audacity και η KΤurtle τα οποία εγκαθίστανται από εδώ.

Για το Λύκειο

Προτείνονται οι εφαρμογές Επεξεργασία εικόνων Gimp, Htop, Iftop, Αναπαραγωγή πολυμέσων VLC, Blender και η KompoZer τα οποία εγκαθίστανται από εδώ.

Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Για το Νηπιαγωγείο

Για το Δημοτικό

Για το Γυμνάσιο

Για το Λύκειο

Για την ΤΕΕ

Τα μεταπακέτα

εγκαθιστούν μονομιάς ένα μέρος εκπαιδευτικών λογισμικών για τις αντίστοιχες βαθμίδες, ενώ τα μεταπακέτα

εγκαθιστούν επιπλέον λογισμικά για τις αντίστοιχες βαθμίδες.

Περισσότερα για το Αποθετήριο Πιστοποιημένου Εκπαιδευτικού Λογισμικού της Τεχνικής Στήριξης (πακέτα, μεταπακέτα κλπ) θα βρείτε στο http://ts.sch.gr/repo.