Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Linux/Εγκατάσταση λογισμικού"

Γραμμή 8: Γραμμή 8:
 
* λογισμικά από το έργο Νηρηίδες,  
 
* λογισμικά από το έργο Νηρηίδες,  
 
* λογισμικά που δίνονται με άδεια GPL (πχ λογισμικά της ενέργειας ΟΔΥΣΣΕΙΑ όπως το Αβάκιο και οι μικρόκοσμοί του) καθώς και  
 
* λογισμικά που δίνονται με άδεια GPL (πχ λογισμικά της ενέργειας ΟΔΥΣΣΕΙΑ όπως το Αβάκιο και οι μικρόκοσμοί του) καθώς και  
* λογισμικά από άλλες δράσεις του Ι.Ε.Π.)
+
* λογισμικά από άλλες δράσεις του Ι.Ε.Π.  
  
 
==Εγκατάσταση λογισμικού==
 
==Εγκατάσταση λογισμικού==

Αναθεώρηση της 17:21, 10 Φεβρουαρίου 2014

Γενικά

Αποθετήριο εκπαιδευτικού λογισμικού

Η εγκατάσταση του εκπαιδευτικού λογισμικού πραγματοποιείται μέσω του αποθετηρίου της Τεχνικής Στήριξης το οποίο και προστίθεται αυτόματα κατά την εγκατάσταση των sch-scripts.
Τα λογισμικά που διαθέτει το αποθετήριο για debian-based διανομές περιλαμβάνουν

  • λογισμικά που διαθέτει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) στη σελίδα του για το Γυμνάσιο και το Δημοτικό (περιλαμβάνει λογισμικά που ήταν εγκατεστημένα στον μαθητικό υπολογιστή)
  • λογισμικά που χρησιμοποιούνται από το Β' Επίπεδο Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών.
  • λογισμικά από το έργο Νηρηίδες,
  • λογισμικά που δίνονται με άδεια GPL (πχ λογισμικά της ενέργειας ΟΔΥΣΣΕΙΑ όπως το Αβάκιο και οι μικρόκοσμοί του) καθώς και
  • λογισμικά από άλλες δράσεις του Ι.Ε.Π.

Εγκατάσταση λογισμικού

Προβολή αποθετηρίου.

Για να προσθέσετε λογισμικό, ανοίξτε το Κέντρο λογισμικού Ubuntu από το μενού  Eφαρμογές . Αναζητήστε το όνομα του λογισμικού και στη συνέχεια επιλέξτε εγκατάσταση.


Info-32.pngΠερισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Λογισμικού Ubuntu μπορείτε να βρείτε στους οδηγούς που δίνονται στο άρθρο Ubuntu

Ειδικά για τα πιστοποιημένα εκπαιδευτικά λογισμικά , από τη γραμμή εργαλείων πατήστε το κάτω βελάκι δεξιά από το κουμπί Όλο το λογισμικό, και επιλέξτε Τεχνική Στήριξη ΣΕΠΕΗΥ. Για λόγους ευκολίας τα πιστοποιημένα πακέτα λογισμικών έχουν τέτοιο όνομα ώστε να είναι εύκολη η αναζήτησης τους. Παραδείγματος χάρη, πληκτρολογώντας την λέξη dim, στην περιοχή αναζήτησης, παρουσιάζονται όλα τα πιστοποιημένα λογισμικά του Δημοτικού, πληκτρολογώντας gym παρουσιάζονται όλα τα λογισμικά του Γυμνασίου ενώ πληκτρολογώντας lyk παρουσιάζονται όλα τα λογισμικά του Λυκείου.

Τι λογισμικό να επιλέξω για εγκατάσταση;

Για τη διευκόλυνσή σας υπάρχει το ακόλουθο λογισμικό κατηγοριοποιημένο σε "πιστοποιημένο" και "προτεινόμενο" ανά βαθμίδα εκπαίδευσης προκειμένου να επιλέξετε τι θα εγκαταστήσετε.


Dialog-information.pngΜέρος των παραπάνω πιστοποιημένων λογισμικών είναι διαθέσιμα και σε μορφή online (χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση) στη σελίδα http://ts.sch.gr/software.Δείτε το σχετικό βίντεο: