Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Linux/LTSP"

Γραμμή 1: Γραμμή 1:
{{Warning|Από 01/05/2017 δεν υποστηρίζεται πλέον η έκδοση 12.04 του Ubuntu, αλλά μόνο η νεότερη έκδοση 16.04. Το περιεχόμενο του παρόντος wiki έχει αρχίσει να ενημερώνεται σταδιακά για την 16.04. Οι χρήστες που επιθυμούν πρόσβαση στο παλιότερο (12.04) υλικό, μπορούν να συνδεθούν στο http://ts.sch.gr/oldwiki, είτε στη [http://ts.sch.gr/docs/odigies-egkatastasis-diaxirisis Βιβλιοθήκη Εγγράφων του κόμβου της Τεχνικής Στήριξης]}}
+
{{Warning|Οι παλαιότερες εκδόσεις 12.04 και 16.04 του Ubuntu δεν υποστηρίζονται πλέον, αλλά μόνο η νεότερη έκδοση 18.04. Το περιεχόμενο του παρόντος wiki έχει αρχίσει να ενημερώνεται σταδιακά για την 18.04. Οι χρήστες που επιθυμούν πρόσβαση στο παλιότερο (12.04) υλικό, μπορούν να συνδεθούν στο http://ts.sch.gr/oldwiki ή στη [http://ts.sch.gr/docs/odigies-egkatastasis-diaxirisis Βιβλιοθήκη Εγγράφων του κόμβου της Τεχνικής Στήριξης]}}
  
Η υπηρεσία [{{Server}} Τεχνικής Στήριξης ΣΕΠΕΗΥ] προτείνει και υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη λύση για εγκατάσταση σχολικών εργαστηρίων με βάση την έκδοση 16.04 (Xenial) του λειτουργικού συστήματος [https://ubuntu-mate.org/ Ubuntu MATE] και την τεχνολογία [http://www.ltsp.org LTSP], που κάνει δυνατή την εκκίνηση των σταθμών εργασίας μέσω δικτύου χωρίς να χρειάζεται να εγκατασταθεί κάτι στον τοπικό τους δίσκο.
+
Η υπηρεσία [{{Server}} Τεχνικής Στήριξης ΣΕΠΕΗΥ] προτείνει και υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη λύση για εγκατάσταση σχολικών εργαστηρίων με βάση την έκδοση 18.04 (Bionic) του λειτουργικού συστήματος [https://ubuntu-mate.org/ Ubuntu MATE] και την τεχνολογία [http://www.ltsp.org LTSP], που κάνει δυνατή την εκκίνηση των σταθμών εργασίας μέσω δικτύου χωρίς να χρειάζεται να εγκατασταθεί κάτι στον τοπικό τους δίσκο.
  
 
== Προετοιμασία ==
 
== Προετοιμασία ==

Αναθεώρηση της 16:08, 20 Ιουλίου 2018


Dialog-warning.pngΟι παλαιότερες εκδόσεις 12.04 και 16.04 του Ubuntu δεν υποστηρίζονται πλέον, αλλά μόνο η νεότερη έκδοση 18.04. Το περιεχόμενο του παρόντος wiki έχει αρχίσει να ενημερώνεται σταδιακά για την 18.04. Οι χρήστες που επιθυμούν πρόσβαση στο παλιότερο (12.04) υλικό, μπορούν να συνδεθούν στο http://ts.sch.gr/oldwiki ή στη Βιβλιοθήκη Εγγράφων του κόμβου της Τεχνικής Στήριξης


Η υπηρεσία Τεχνικής Στήριξης ΣΕΠΕΗΥ προτείνει και υποστηρίζει μια ολοκληρωμένη λύση για εγκατάσταση σχολικών εργαστηρίων με βάση την έκδοση 18.04 (Bionic) του λειτουργικού συστήματος Ubuntu MATE και την τεχνολογία LTSP, που κάνει δυνατή την εκκίνηση των σταθμών εργασίας μέσω δικτύου χωρίς να χρειάζεται να εγκατασταθεί κάτι στον τοπικό τους δίσκο.

Προετοιμασία

Πάνω από 1000 σχολεία έχουν ήδη υιοθετήσει τη λύση αυτή, μιας και διευκολύνει εξαιρετικά τη διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ, κάνει δυνατή την εκτέλεση σύγχρονου λογισμικού σε παλιούς υπολογιστές, προσφέρει εργαλεία διαχείρισης τάξης, αυτοματοποιημένης εγκατάστασης εκπαιδευτικού λογισμικού κ.α.

Πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή της, ενημερωθείτε για τα παρακάτω σημεία:

Οδηγίες εγκατάστασης

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες με τη σειρά για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του ΣΕΠΕΗΥ σας.

  1. Εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος Ubuntu
  2. Εγκατάσταση των sch-scripts
  3. Ρύθμιση σύνδεσης τοπικού δικτύου
  4. Εγκατάσταση λογισμικού
  5. Δημοσίευση εικονικού δίσκου
  6. Δημιουργία χρηστών
  7. Εκκίνηση των σταθμών εργασίας από το δίκτυο

Μετέπειτα ενέργειες

Αν και μπορείτε πια να χρησιμοποιήσετε το εργαστήριό σας άμεσα, κατά πάσα πιθανότητα τα παρακάτω θέματα θα σας φανούν χρήσιμα: