Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Linux/LTSP/Μειονεκτήματα"

< Linux‎ | LTSP
(Μειονεκτήματα της τεχνολογίας LTSP)
(Μειονεκτήματα της τεχνολογίας LTSP)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
  
 
=== Μειονεκτήματα της τεχνολογίας LTSP ===
 
=== Μειονεκτήματα της τεχνολογίας LTSP ===
* Κεντρικό σημείο αποτυχίας (central point of failure). Εάν χαλάσει ο εξυπηρετητής, σταματάει να δουλεύει όλο το εργαστήριο. Όμως, το Linux δεν έχει πρόβλημα με τις αλλαγές του υλικού, οπότε μπορείτε να βάλετε το δίσκο του εξυπηρετητή σε άλλο μηχάνημα.
+
* Κεντρικό σημείο αποτυχίας (central point of failure). Εάν χαλάσει ο εξυπηρετητής, σταματάει να δουλεύει όλο το εργαστήριο. Όμως, το Linux δεν έχει πρόβλημα με τις αλλαγές του υλικού, οπότε μπορείτε να βάλετε το δίσκο του εξυπηρετητή σε ένα άλλο μηχάνημα ώστε να εκκινήσει από αυτό ο εξυπηρετητής.
 
* Απαιτείται σύνδεση gigabit τουλάχιστον από το server ως το switch (δηλαδή το switch θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μία θύρα gigabit).
 
* Απαιτείται σύνδεση gigabit τουλάχιστον από το server ως το switch (δηλαδή το switch θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μία θύρα gigabit).
* Απαιτείται λίγος χρόνος για την εξοικείωση των καθηγητών.
+
* Απαιτείται λίγος χρόνος για την εξοικείωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
 +
* Δεν υποστηρίζεται ως thin client πεπαλαιωμένος εξοπλισμός που δεν διαθέτει 128MB RAM.
 +
* Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα υποστήριξης σε πεπαλαιωμένο εξοπλισμό με κάρτες ISA ή σειραικά καταδεικτικά ή συγκεκριμένες κάρτες γραφικών.

Αναθεώρηση της 11:49, 7 Αυγούστου 2012

Μειονεκτήματα της τεχνολογίας LTSP

  • Κεντρικό σημείο αποτυχίας (central point of failure). Εάν χαλάσει ο εξυπηρετητής, σταματάει να δουλεύει όλο το εργαστήριο. Όμως, το Linux δεν έχει πρόβλημα με τις αλλαγές του υλικού, οπότε μπορείτε να βάλετε το δίσκο του εξυπηρετητή σε ένα άλλο μηχάνημα ώστε να εκκινήσει από αυτό ο εξυπηρετητής.
  • Απαιτείται σύνδεση gigabit τουλάχιστον από το server ως το switch (δηλαδή το switch θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μία θύρα gigabit).
  • Απαιτείται λίγος χρόνος για την εξοικείωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
  • Δεν υποστηρίζεται ως thin client πεπαλαιωμένος εξοπλισμός που δεν διαθέτει 128MB RAM.
  • Μπορεί να υπάρξουν προβλήματα υποστήριξης σε πεπαλαιωμένο εξοπλισμό με κάρτες ISA ή σειραικά καταδεικτικά ή συγκεκριμένες κάρτες γραφικών.