σκέψου τι θα γινόταν...

Επιστροφή

... αν χρησιμοποιούσαμε δύο κουτάλες στο μαγείρεμα...


Μόνο αν ήσασταν αφηρημένοι θα ανακατεύατε το καυτό περιεχόμενο της κατσαρόλας με τη μεταλλική κουτάλα. Το ξύλο δεν "άγει" τη θερμότητα τόσο εύκολα όσο το μέταλλο.

Υλικά όπως το ξύλο, που είναι κακοί αγωγοί της θερμότητας, τα ονομάζουμε και θερμομονωτικά υλικά.

Παλιά, στις μεταλλικές κουτάλες βάζαμε ξύλινη λαβή. Σήμερα έχουμε πολλά θερμομονωτικά υλικά που τα χρησιμοποιούμε για να δυσκολέψουμε την "αγωγή" της θερμότητας.