Προσωπικά εργαλεία

Linux/sch-scripts/Εκκίνηση της εφαρμογής

Από WIKI Τεχνικής Στήριξης
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Schscripts startup.png

Η εκκίνηση της εφαρμογής μπορεί να πραγματοποιηθεί με τρεις τρόπους:

  • Πηγαίνοντας στο μενού  Εφαρμογές  Εργαλεία συστήματος  Διαχείριση συστήματος  Διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ , όπως υποδεικνύεται στην εικόνα στα δεξιά σας.
  • Πατώντας Alt+F2 για να εμφανιστεί ο διάλογος εκτέλεσης εντολής και πληκτρολογώντας sch-scripts.
  • Ανοίγοντας ένα τερματικό (πατώντας Alt+Ctrl+T ή πηγαίνοντας στο μενού  Εφαρμογές  Βοηθήματα  Τερματικό ) και αντιγράφοντας την παρακάτω εντολή:

Terminal.pngsch-scripts


Dialog-information.pngΜε οποιονδήποτε τρόπο και εάν επιλέξετε την έναρξη της εφαρμογής θα σας ζητηθεί να εισάγετε το κωδικό διαχειριστή του συστήματος.


Info-32.pngΗ εκτέλεση της εφαρμογής Application-ubuntu-sch-scripts.png Διαχείριση ΣΕΠΕΗΥ (sch-scripts) σε αντίθεση με την Application-ubuntu-epoptes.png Επόπτης (Epoptes) απαιτεί δικαιώματα διαχείρισης (root).

Αρχική οθόνη της εφαρμογής

Schscripts first screen.png

Η πρώτη οθόνη που εμφανίζεται στο χρήστη μετά την έναρξη της εφαρμογής φαίνεται στην εικόνα, στα δεξιά σας. Η διεπαφή της εφαρμογής ουσιαστικά χωρίζεται σε τρία μέρη:

  • Το μενού επιλογών στο πάνω μέρος,
  • Την εμφάνιση των ομάδων (groups) στα αριστερά,
  • Και τέλος, την περιοχή στην οποία εμφανίζονται οι χρήστες του συστήματος στα δεξιά και η οποία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της διεπαφής.

Το κυρίως μενού αποτελείται από τις επιλογές  Αρχείο  ,  Εξυπηρετητής ,  Προβολή ,  Χρήστες ,  Ομάδες  και  Βοήθεια . Με τις επιλογές αυτές ο διαχειριστής του εργαστηρίου μπορεί να δημιουργήσει τον εικονικό δίσκο από τον οποίο θα εκκινούνται οι σταθμοί εργασίας, να συντηρήσει το περιβάλλον των σταθμών εργασίας καθώς και να δημιουργήσει/επεξεργαστεί του χρήστες στο σύστημα.

Με το κομμάτι της διεπαφής που βρίσκεται στα αριστερά της εφαρμογής μπορείτε να δημιουργήσετε / επεξεργαστείτε τις ομάδες χρηστών.

Τέλος, στο υπόλοιπο κομμάτι της διεπαφής παρουσιάζονται όπως προαναφέρθηκε οι χρήστες του συστήματος καθώς και διάφορες πληροφορίες τους.


Info-32.pngΗ περιοχή μεταξύ των δύο τελευταίων μπορεί να μεταβληθεί μετακινώντας την θέση της διαχωριστικής στήλης.


Dialog-information.pngΕπισημαίνουμε ότι την σειρά με την οποία εμφανίζονται οι χρήστες μπορείτε να την τροποποιήσετε κάνοντας κλικ πάνω στην επικεφαλίδα της λίστας εκείνης σύμφωνα με την οποία επιθυμείτε να τους αναδιατάξετε.


Παραλλαγές
Ενέργειες
Πλοήγηση
Εργαλεία