Το χλωριούχο νάτριο και η διατροφή |
Οι βλάβες αυτές κυρίως μέσω της αύξησης της Τα τρόφιμα που αγοράζουμε και ιδιαίτερα τα έτοιμα επεξεργασμένα φαγητά είναι συνήθως πολύ πλούσια σε αλάτι και αυτό έχει ως συνέπεια να φορτώνουμε τον οργανισμό μας με 10 φορές περισσότερο αλάτι από ότι χρειάζεται. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πραγματικές καθημερινές ανάγκες του ανθρώπινου οργανισμού σε αλάτι είναι λιγότερο από το 1/5 ενός κουταλιού του τσαγιού. Κατά την Επιτροπή Τροφίμων και διατροφής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, αρκούν 5-6 γραμμάρια αλατιού, έτσι ώστε να εξασφαλίζει 1,1 έως 3,3 γραμμάρια νατρίου για τον οργανισμό. Τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι είναι τα φρούτα, οι ανάλατοι ξηροί καρποί, τα λαχανικά και τα ξερά όσπρια. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι είναι τα λίπη, οι σούπες, τα
ψωμιά, τα τυριά και τα επεξεργασμένα κρέατα. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |