παραδείγματα...

Επιστροφή

  
Πώς μεταβάλλουμε τη θερμοκρασία βρασμού;
 

Προσθέτοντας αλάτι σε νερό που βράζει, η θερμοκρασία βρασμού του αυξάνεται κατά δύο-τρεις βαθμούς. Αυτό συμβαίνει επειδή η εισαγωγή της πρόσμειξης (αλάτι) μειώνει την καθαρότητα του νερού με αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας βρασμού του.


Έτσι, το φαγητό ψήνεται λίγο πιο γρήγορα και γίνεται λίγο πιο ... αλμυρό. Με άλλα λόγια το μίγμα του αλατόνερου έχει υψηλότερη θερμοκρασία βρασμού από αυτή του καθαρού νερού.