...
αν θέλαμε να μαγειρέψουμε σε μία βουνοκορφή και ρίχναμε αλάτι στο
νερό...
Για να δεις ξανά
την εξέλιξη του φαινομένου σύρε με το ποντίκι το δείκτη πάνω στην
εικόνα.
Το
βράσιμο του νερού θα άρχιζε σε χαμηλότερη θερμοκρασία, επειδή η ατμοσφαιρική
πίεση στο μεγάλο υψόμετρο είναι μειωμένη σε σχέση με την επιφάνεια
της θάλασσας. Μπορεί έτσι να ρίχναμε τα μακαρόνια νωρίτερα στο νερό,
αλλά θα αργούσαν να "γίνουν"!
Για να επιταχύνουμε κάπως το μαγείρεμα
θα μπορούσαμε να ρίξουμε αλάτι στο νερό. Η πρόσμειξη του αλατιού θα
προκαλούσε αύξηση της θερμοκρασίας βρασμού του αλατόνερου και τα μακαρόνια
θα "γινόταν" νωρίτερα από πριν.