Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποστήριξη

Υποστήριξη για ΣΕΠΕΗΥ με Linux προσφέρεται με τους ακόλουθους τρόπους:

  1. Τεκμηρίωση στον παρόντα ιστοχώρο
  2. Συζητήσεις στο φόρουμ Στέκι των Πληροφορικών
  3. Δωμάτιο συνομιλιών με υποστήριξη πολυμέσων στην υπηρεσία matrix
  4. Κανάλι συνομιλιών με απλό κείμενο στην υπηρεσία IRC

Πληροφορία

Για την ανάγνωση των συζητήσεων δεν χρειάζεται εγγραφή. Για την αποστολή νέων ερωτήσεων στο Στέκι και στο Matrix απαιτείται (δωρεάν) εγγραφή, στην οποία προτείνεται να χρησιμοποιήσετε το username που έχετε στο ΠΣΔ.

Στέκι των Πληροφορικών

To Στέκι των Πληροφορικών είναι το διασημότερο φόρουμ για καθηγητές ΠΕ86. Ο πίνακας Linux αποτελεί το επίσημο μέσο τεχνικής υποστήριξης των σχολείων που χρησιμοποιούν τη λύση Ubuntu/ltsp/Epoptes/sch-scripts. Μπορείτε να ανοίξετε εκεί ένα νέο θέμα και να υποβάλετε τις ερωτήσεις ή τις παρατηρήσεις σας:

Πίνακας Linux στο Στέκι των Πληροφορικών

Δωμάτιο Matrix

Το matrix.org είναι λογισμικό ανοικτού κώδικα για ομαδικές συζητήσεις με κείμενο, ήχο ή εικόνα, παραπλήσιο με τα Slack, Google Chat, Discord, IRC κλπ. Είναι προσβάσιμο είτε μέσω ειδικών εφαρμογών για οποιαδήποτε συσκευή, είτε μέσω browser από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Δωμάτιο matrix #ts.sch.gr:matrix.org

Κανάλι IRC

Το IRC (Internet Relay Chat) επιτρέπει συζητήσεις ακόμα και χωρίς εγγραφή, αλλά υποστηρίζει μόνο κείμενο, οπότε το matrix είναι προτιμότερο. Το κανάλι IRC είναι συζευγμένο (bridged) με το δωμάτιο matrix, δηλαδή έχουν κοινό περιεχόμενο. Η σύνδεση στο κανάλι IRC γίνεται από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

Κανάλι IRC #ts.sch.gr