Νέα

Η Microsoft παύει την υποστήριξη στο λειτουργικό σύστημα Windows Server 2003

Ο κατασκευαστής Microsoft έχει ανακοινώσει ότι σταματά την υποστήριξη των Microsoft Windows Server 2003 στις 14/7/2015. Αυτό σημαίνει ότι πλέον δεν θα παρέχονται security updates για αυτά τα προϊόντα με ό,τι δυσάρεστο σημαίνει αυτό για τη συντήρηση των Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. (σε συνδυαμό με την παύση υποστήριξης και του Λ/Σ των πελατών Microsoft Windows XP που έχει τεθεί σε ισχύ από 8/4/2014).

Οι χρήστες καλούνται από τη Microsoft να αναβαθμίσουν σε επόμενη έκδοση των προϊόντων (με την προμήθεια αντίστοιχων αδειών). Για όσους θέλουν να παραμείνουν σε περιβάλλον MS-Windows, στον κόμβο της Τεχνικής Στήριξης υπάρχει ο ακόλουθος οδηγός:

Επιπλέον υπάρχει η έκδοση του Online οδηγού εγκατάστασης και λειτουργίας ΣΕΠΕΗΥ με Windows

Για όσους δεν επιθυμούν να παραμείνουν σε περιβάλλον MS-Windows υπάρχει και η εναλλακτική της μετάβασης σε Ubuntu LTSP με ελάχιστο κόστος όπως περιγράφεται στην έκδοση του Online οδηγού εγκατάστασης και λειτουργίας Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. με Linux

Περισσότερα για το τέλος της υποστήριξης των Microsoft Windows Server 2003 στη σελίδα της Microsoft http://www.microsoft.com/en-us/server-cloud/products/windows-server-2003/.

To top