Νέα

Υπουργείο Παιδείας: Αναβάθμιση Υποδομών με Ubuntu Linux, LTSP και ΕΠΟΠΤΗΣ

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε 3ετές πρόγραμμα αναβάθμισης των ψηφιακών υποδομών των σχολείων. Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

“…..

Η αναβάθμιση των υποδομών ΤΠΕ θα πραγματοποιηθεί με την αξιοποίηση παλαιού εξοπλισμού ή/και με την εγκατάσταση σύγχρονων σχολικών εργαστηρίων πληροφορικής χαμηλού κόστους, καθώς και σταθμών εργασίας στις αίθουσες διδασκαλίας. Προτείνεται η χρήση του λειτουργικού συστήματος Ubuntu Linux, της τεχνολογίας LTSP (Linux Terminal Server Project) και της εφαρμογής ΕΠΟΠΤΗΣ (Epoptes), τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται σε πολλά σχολικά εργαστήρια της χώρας. Η προτεινόμενη τεχνολογία καθιστά δυνατή τη χρήση και παλαιότερων υπολογιστών, όσον αφορά τη πρόσβαση στο διαδίκτυο και τη χρήση ψηφιακών εκπαιδευτικών εφαρμογών, μέσω την αναβάθμισης/αντικατάστασης του εξυπηρετητή (server) του εργαστηρίου πληροφορικής.

….”

Δείτε τη συνολική ανακοίνωση στο https://www.minedu.gov.gr/eidiseis/18897-21-03-16-ksekina-i-proti-fasi-tis-anavathmisis-ton-psifiakon-ypodomon-ton-sxoleion και στο https://web.archive.org/web/20160322195423/https://www.minedu.gov.gr/eidiseis/18897-21-03-16-ksekina-i-proti-fasi-tis-anavathmisis-ton-psifiakon-ypodomon-ton-sxoleion

To top