Στον παρόντα δικτυακό χώρο φιλοξενούνται εκπαιδευτικά λογισμικά που διαθέτει το Π.Ι. στη σελίδα του για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, κατάλληλα τροποποιημένα από τον Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας ΕΑΙΤΥ και πακεταρισμένα από την Ελληνική ομάδα Fedora ώστε να είναι δυνατή η εγκατάσταση και χρήση τους σε λειτουργικό σύστημα Linux με διαχείριση πακέτων rpm. Οι οδηγίες παρακάτω αναφέρονται στη διανομή Fedora ή σε παράγωγές της, αλλά είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν τα λογισμικά και σε άλλες rpm-based διανομές..

Για να προσθέσετε το αποθετήριο (repository) στις πηγές σας, κατεβάστε και εγκαταστήστε το ακόλουθο πακέτο:

 

 

http://ts.sch.gr/repo/rpm/rpm-sch-0.2-3.noarch.rpm

 

 

 

Για την εγκατάσταση των λογισμικών, απλά επιλέξτε τα από το Σύστημα » Διαχείριση » Προσθαφαίρεση λογισμικού (ή όποιο άλλο gui χρησιμοποιείτε για package management). Το μετα-πακέτο gymnasio περιέχει όλα τα λογισμικά Γυμνασίου και τις 2 απαραίτητες εξαρτήσεις για την εκτέλεση τους, ενώ το μετα-πακέτο dimotiko όλα τα λογισμικά του Δημοτικού και τις 2 απαραίτητες εξαρτήσεις. Μπορείτε φυσικά να χρησιμοποιήσετε και το yum (π.χ yum install gymnasio).

 

 

separator_small

 

 

Σε περίπτωση που διαπιστώσετε κάποιο πρόβλημα με τα λογισμικά, ανατρέξτε στη σελίδα της Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης Χρηστών (helpdesk) του Π.Σ.Δ., ανοίξτε καινούριο ticket στην κατηγορία «Σχολική Διοικητική Μονάδα» και περιγράψτε αναλυτικά το πρόβλημα. Εάν το πρόβλημα αφορά το πακετάρισμα σε rpm, το αίτημα θα προωθηθεί στην Ελληνική ομάδα Fedora, επομένως σ' αυτήν την περίπτωση καλύτερα να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους.

 

separator_small

 

Για διευκόλυνσή σας κατά την εγκατάσταση υπάρχουν τα ακόλουθα μετα-πακέτα (εγκαθιστούν αυτόματα ένα σύνολο εκπαιδευτικών λογισμικών αντί να εγκαταθιστάτε ένα ένα τα λογισμικά):

 

dimotiko

gymnasio

dim-anglika-d-e

gym-anglika-a-c

dim-anglika-st

gym-anglika-archarioi-a-c

dim-eikastika-a-st

gym-chimeia-b-c

dim-geografia-e-st

gym-fysiki-agogi-a-c

dim-glossa-a-b

gym-fysiki-b-c

dim-glossa-c-d

gym-gallika-a-c

 

gym-germanika-a-c

dim-istoria-c-d

gym-irodotou-a-b

dim-koinoniki-pol-agogi-e-st

gym-istoria-a-c

dim-mathimatika-a-b

gym-omirika-epi-a-b

dim-mathimatika-c-d

gym-pliroforiki-a-c

dim-mathimatika-e-st

gym-thriskeftika-a-c

dim-mousiki-a-st

gym-topiki-istoria-c

dim-thriskeftika-c-d

gym-viologia-a-c

Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Νοεμβρίου 2010 15:55 Τελευταία ενημέρωση : Τρίτη, 07 Ιουνίου 2022 15:15