Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρύθμιση σταθμού εργασίας

Ανάλογα το λειτουργικό σύστημα του σταθμού εργασίας που θα χρησιμοποιήσουμε για τη σύνδεση στον RDSH server διακρίνουμε τις περιπτώσεις:

MS-Windows

 • Από το μενού ΈναρξηΌλα τα προγράμματαΒοηθήματα, ανοίξτε την εφαρμογή Σύνδεση Απομακρυσμένης Επιφάνειας Εργασίας ή Remote Desktop Connection (εκτελέσιμο mstsc.exe).

 • Εφόσον έχει ανοίξει το παράθυρο της εφαρμογής πληκτρολογείστε την IP διεύθυνση του εξυπηρετητή και επιλέξτε Σύνδεση.

 • Κατόπιν πληκτρολογήστε το όνομα και τον κωδικό του χρήστη στον RDSH εξυπηρετητή.

Ubuntu

Εάν οι σταθμοί εργασίας διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Ubuntu μπορείτε να συνδεθείτε στον εξυπηρετητή RDSH χρησιμοποιώντας τις εφαρμογές:

 • Remina

  Η εφαρμογή Remmina είναι προ-εγκατεστημένη στο Ubuntu και μπορείτε να τη βρείτε στο Gnome μενού ΕφαρμογέςΔιαδίκτυο με όνομα Διακομιστής Απομακρυσμένης Επιφάνειας Εργασίας Remmina.

  Στο παράθυρο της εφαρμογής πληκτρολογείστε την IP διεύθυνση του εξυπηρετητή και επιλέξτε Σύνδεση.

 • Freerdp-X11

  Η εφαρμογή Freerdp μπορεί επίσης να εγκατασταθεί από τα αποθετήρια του ubuntu. Για να συνδεθείτε σε έναν εξυπηρετητή ανοίξτε ένα τερματικό (πατώντας Alt+Ctrl+T) και δώστε την παρακάτω εντολή:

  xfreerdp -f --plugin rdpsnd --gdi sw --no-nla <IP διεύθυνση του εξυπηρετητή>
  

Συμβουλή

Τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα υποστηρίζουν την τελευταία έκδοση του RDP πρωτοκόλλου. Αν έχετε παλιότερη έκδοση λειτουργικού συστήματος ελέγξτε στις Απαιτήσεις ποια έκδοση του RDP μπορεί να υποστηριχθεί και ποια χαρακτηριστικά επιτρέπονται. Σε πολύ παλιά λειτουργικά συστήματα (πχ XP) μπορεί να απαιτηθούν επιπλέον ρυθμίσεις στον RDSH εξυπηρετητή.